4 tips om vol zelfvertrouwen te ondernemen

Niet iedereen blaakt iedere dag van zelfvertrouwen. Vaak gaat het dagen achter elkaar goed en soms ben je het
helemaal kwijt. En je begrijpt daar he-le-maal niets van, want het ging zo goed. En dan zijn al je positieve gevoelens verdwenen. Vraag jij niet nooit af, hoe dit komt?

Misschien heb jij je wel weer vergeleken met een andere collega ondernemer, of verwacht je gewoon veel meer van het ondernemerschap dan het tot nu oplevert. Terwijl je er zoveel instopt. En dat is balen, flink balen. Deze negatieve gevoelens doen je business echt niet goed. Eerlijk gezegd, levert het jou niets op. Geen klanten en omzet.

Zelfvertrouwen komt voort uit een goed gevoel over jezelf en je kwaliteiten. Het is een innerlijke houding die je naar buiten toe uitstraalt; via je stem, je lichaamstaal en je gedrag. Gebrek aan zelfvertrouwen gaat gepaard met twijfel aan jezelf, waardoor je wordt afgeremd en niet volledig tot je recht komt.

En daar moet gewoon verandering in komen, wil jij een succesvol bedrijf opbouwen.

Voor mij betekent een succesvol bedrijf winst maken. En daar heb je meer dan genoeg klanten voor nodig. Als jij dat ook wilt, dan moet je vanaf vandaag zaken veranderen. Tenminste als je echt wilt.

Want echt, het heeft geen zin om passief af te wachten, want dat kweekt alleen maar nog meer angst en twijfels. De enige remedie is om in de actiestand te komen, want ‘actief zijn’ zorgt voor zelfvertrouwen en moed. En actie zorgt voor flow.

Een van de belangrijkste redenen waarom ondernemers onzeker raken – en hierdoor niet genoeg klanten aantrekken – is dat zij te veel tijd hebben om na te denken. Af en toe lekker rust pakken, doet je bedrijf heel erg goed. Maar zodra jij jezelf niet in de actiestand kunt zetten, ga je te veel over dingen nadenken en breng je dingen ook niet in beweging.

Ik ga je 4 tips geven die jouw negatieve mind verandert in een positieve mind vol zelfvertrouwen, enthousiasme, kracht en lef.

Mijn advies: herhaal deze week in de ochtend deze 4 tips als je opstaat, als je pauze hebt, als je je tas inpakt om naar huis toe te gaan en voordat je gaat slapen.
Je zult zien dat jij binnen een paar dagen je mind totaal is veranderd. En je zult ervaren dat er mooie dingen op je afkomen. Schrijf het op een briefje en houd het bij je.
Tip 1: Erken vanaf vandaag dat je een goede ondernemer bent.
Tip 2: Weet dat je waardevoller bent dan je collega’s.
Tip 3: Snap dat jij vandaag je leven kunt veranderen.
Tip 4: Sta jezelf toe, dat je goed geld mag verdienen.

P.S.: wist jij dat iets nieuws leren, je gevoel van eigenwaarde versterkt? Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die hun hele leven blijven leren optimistischer zijn en positiever tegen zichzelf aankijken. Ook leer je vaak weer nieuwe mensen kennen. Goed voor je netwerk.

Doe jij van 4 t/m 10 april mee met The Happy Entrepreneur MOVEMENT? Ik leer jou een verrassend simpel idee die jouw leven duurzaam gaat veranderen in een zelfverzekerde ondernemer die zijn/haar volledige potentieel gaat benutten. Het zal een enorme impact hebben op Geld, Geluk, Liefde, Vrijheid, Succes en Creativiteit.

Meld je hier voor The Happy Entrepreneur MOVEMENT aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top