Entrepreneurship-is-an-ILYB-lifestyle

Entrepreneurship is an ILYB Lifestyle

Mocht het enige hoofdbrekers opleveren om uit te vogelen waar ILYB voor staat, dan help ik je graag even. ILYB staat voor ILOVEYOURBRAND. Een gevolg van de zienswijze dat ondernemerschap meer en meer een lifestyle geworden is. Om dat even in te kaderen: Wikipedia omschrijft lifestyle als ‘de kenmerkende manier van leven van een individu, groep of subcultuur’. Prima omschreven, al geloof ik wel dat het bij lifestyle ook nog om identificatie gaat; het bewijs dat jouw lifestyle je onderneming positief ondersteunt.

Oké, neem voor het gemak even Oprah, Linda de Mol en Richard Branson. Het is niet voor niets dat zij bij veel mensen tot de verbeelding spreken. Het zijn stuk voor stuk mensen met een eigen levenswijze die hen typeert. Ze hebben een goed verhaal, inspireren, zijn van betekenis en online goed zichtbaar, het zijn stuk voor stuk bezielde ondernemers én zijn goed voor de medemens. Het zijn mensen met wie de meesten van ons zich graag identificeren. I LOVE YOUR BRAND dus. Hun stijl is immers zó aantrekkelijk of zinnenprikkelend, dat wij ons aan hen spiegelen en waar mogelijk kopiëren. En dat zit hem niet alleen in het werk dat ze verrichten.

Kijken we naar populaire ondernemers en dan met name het waarom achter die populariteit, dan gaat het vaak ook om hun uiterlijk, gedrag, kleding, woon- en werkomgeving, vrijetijdsbesteding en ondernemerschao. Kortom, het gehele pakket. En het zijn de ondernemers die het goed doen die een echte ILYB-lifestyle hebben; een maximale levensstijl waarbij werk en privé niet gescheiden zijn. Ofwel: de business als onderdeel van je leven. Net als het gezin, sporten, vakanties en noem het allemaal maar op. Het is de mix aan zakelijke en privé-activiteiten die dwars door elkaar heen lopen die een lifestyle vormgeven.

De reden dat ondernemerschap steeds meer als een lifestyle gezien en neergezet wordt laat zich trouwens niet al te moeilijk raden. Juist door media als Instagram en Facebook laten we namelijk steeds meer van onszelf zien. Onze klanten krijgen daardoor automatisch een inkijk in je leven. We laten zien waar we op vakantie gaan, hoe vaak en waar we uit eten gaat, wat voor kleding we dragen, wat voor boeken we lezen en wanneer we wel en niet werken. Want ik geloof dat het juist ook je lifestyle is waarmee jij je als ondernemer kunt onderscheiden. Dus waarom zou je dat dan niet doen?

Om een voorbeeld te geven van wat ik als lifestyle zie en hoe je die echte ILYB-lifestyle ten volle kunt benutten, hier een paar ondernemers die dat in mijn ogen fantastisch doen:

Yara Michels van Chapter Friday: winner Bloglovin Award 2014.
Anna Nooshin: award winning YouTuber en auteur van “On Top” En eigenaar van het succesvolle online lifestyle magazine: NSMBL (Grote merken als Chanel en Nike, staan voor haar in de rij)
Manoah en Ellen Biesheuvel van Pulpcollectors. Mooi stel samen!

 

Schermafbeelding 2016-01-10 om 14.40.32Weet jij ook ondernemers die een echte ILYB lifestyle hebben? Laat het mij weten onderaan deze blog en dan maak je kans op 1 van de 2 “Entrepreneurship is an ILYB lifestyle” trui. En meld ook even of je een M of een L hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top