Schermafbeelding 2019-06-27 om 12.05.46

EP: 66 Met een hoofd vol angsten is er geen ruimte om een mooi leven en succesvolle business op te bouwen.

Ik heb een nieuwe podcast voor je! Hieronder een kleine show note en de tips die ik benoem in mijn podcast.

WINST staat voor mij voor de 4 V’s:
• Vermogen (geld verdienen, winst maken)
• Vrijheid (in je business en voor jezelf en je naasten, reizen)
• Vertrouwen (relaxed en met plezier werken)
• Voorspoed (geluk, liefde, welzijn, groei)

Afgelopen weken waren bijzonder – het hoe, wat en waarom hoor je in mijn podcast. Ik ben op retraite geweest én naar Parijs (waar ik mijn podcast opnam). Dat kan ik allemaal doen omdat ik dagelijks werk aan mijn geluk, liefde en welzijn. Beide trips stonden in het teken van UNpluggen. Oh, ik hou zo van dat woord! Al eerder maakte ik een podcast over UNpluggen en waarom succesvolle ondernemers dat doen. UNpluggen betekent afstand nemen van je business, social media en je computer. Niet jezelf volstoppen met informatie, maar leegmaken en vertragen, iets wat heel veel ondernemers lastig vinden. Maar de echt succesvolle ondernemers plannen veel Me-time in om een hele goede reden: als je continu door blijft gaan, heeft dat een enorme impact op jouw zijn en op je business. Wij zijn allemaal zo gewend om te versnellen en voortdurend meer, meer en nog meer te moeten. Dat vergt ontzettend veel van jou als persoon en dat heeft direct invloed op wie je bent als ondernemer. Ik ben er heilig van overtuigd dat regelmatig afstand nemen je business ten goede komt. Je levensvreugde en je creativiteit gaan er heerlijk van stromen. Je scheppend vermogen krijgt er een flinke boost van. Je marketing, branding en succes staan of vallen met creativiteit. Het is onmisbaar voor jouw ondernemerschap.

Op retraite gaan betekent voor mij SLOW living. Daar bedoel ik mee: leven in je eigen tempo en niet meeliften op andermans energie. Let maar op, het woord SLOW gaat een steeds belangrijker rol krijgen in de samenleving, het ondernemerschap en in marketing. Als tegenbeweging van het gejaagde online ondernemen waarin alles snel, snel, snel moet. Tenzij je jezelf aan de hoge kant van de markt positioneert, dus goede prijzen vraagt, weinig kosten hebt en hoge marges. Zodat je niet continu alleen maar gefocust hoeft te zijn op verkopen. Ik zie dat veel online ondernemers tegen een burn-out aanlopen omdat ze zichzelf in een gouden kooi stoppen en te graag aan de verwachtingen van anderen willen voldoen. Zo maken ze hun succes belangrijker dan wie ze werkelijk zijn en dat is een schijnwereld. Dit houden ze niet lang vol, want ze leven niet hun werkelijke leven. Maar ja, neem maar eens afscheid van zo’n mooi zelfgecreëerd plaatje…
Andere ondernemers worden volledig overprikkeld door social media en krijgen van alle succesberichten het idee krijgen dat ze niet voldoen aan het beeld van succes dat anderen hebben en zo belangrijk vinden.

SLOW living staat ook voor betrouwbaarheid, aandacht en zuiverheid. Wil je echt iets betekenen voor je klanten en voor het resultaat gaan, dan is het megabelangrijk dat je de tijd neemt, voor je klant én voor jezelf. Verwar SLOW niet met saai of niet in beweging zijn. Je bent wel degelijk in beweging, maar je bepaalt heel nauwkeurig waar je je focus oplegt.
Ik vind het heerlijk, én belangrijk, om meerdere keren per jaar op retraite te gaan. Mijn geest wordt er kalm en vredig van. En het levert altijd inzichten op. Vertraging zorgt ervoor dat je je verbonden voelt met jezelf, liefdevol bent en de behoefte aan een waardeoordeel over jezelf en anderen, verdwijnt. Door vertraging ga je weer zien wat werkelijk belangrijk is. Mooie geluksmomenten. Zingeving.
Helaas zie ik veel ondernemers klem zitten. In situaties die hun niet blij maken. In het te veel aan de verwachtingen van anderen willen voldoen en hun best doen. Ze ervaren geen flow. We belanden allemaal wel eens in situaties waarin we niet in liefde zijn of ons niet laten voeden door liefde, maar bijvoorbeeld door angst. We zitten dan te veel in ons hoofd. Met een hoofd vol angsten is er geen ruimte om een mooi leven en succesvolle business op te bouwen. Je business gaat pas echt stromen, wanneer je je bevrijdt van je angsten. Ondernemen is een geweldige leerschool! Als jij jezelf bevrijdt van waardeoordelen, angsten en belemmeringen en staat voor je ware identiteit, dan kun je jouw eigen pad bewandelen en hoef je niet meer te vergelijken. Daar worden je branding en marketing zo veel aantrekkelijker van. Aan een EGObusiness waarin jij wilt laten zien hoe snel jij succes wilt behalen, hebben jouw klanten geen boodschap. Ze houden van puurheid en eerlijkheid.

De stappen die ik in mijn podcast noem om weer vrijheid te krijgen
1) Kijk eens naar wat jou stress geeft. Wat dient je niet meer? Wat werkt niet meer voor je?
2) Wat voor gedachtes en gevoelens zitten daaronder? Wees eerlijk naar jezelf en anderen. Spaar jezelf en je omgeving niet. Het gaat om jouw geluk.
3) Waar heb je hulp nodig? Blijf niet hangen in ‘zelf doen’. Stel je geluk niet langer uit.
4) Zoek de vertraging op: UNplug. Neem afstand van je business, social media, telefoon en laptop.
5) Zorg voor een consistent begin van de dag: meditatie, ademoefeningen of een wandeling (neem een hond).
6) Voel liefde. Voed je met liefde. Zie de schoonheid van kleine dingen. Laat het van binnenuit komen. Schrijf eens op: waar word jij blij van?
7) Neem een aantal keren per dag de tijd om je dankbaarheid te tonen.
8) Wil je liefde? Begin dan liefde aan jezelf te geven en aan anderen. Onvoorwaardelijk. Dan krijg je dit vanzelf terug, je zult versteld staan.
9) Omarm jezelf. Toon compassie naar jezelf. Je bent goed genoeg!

Zo, lieve ondernemer, bevrijd je lekker van hoe het hoort en kies jouw eigen mooie pad. Stel je geluk niet uit. Waarom zou je wachten met mooie momenten creëren? Waarom wachten met leven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top