listbuilding

EP:10 Hoe creer je een waardevolle emaillijst

Als jij online wil ondernemen is list building ontzettend belangrijk. Mensen die mij kennen weten dat ik dit het zwarte goud noem. Want als jij een kwalitatief goede lijst hebt, is de kans groot dat jij je producten en diensten verkoopt. Het enige is dat daar wel een flinke ‘maar’ aan zit. Want, het werkt alléén als jij met de mensen op die lijst ook daadwerkelijk een relatie opbouwt. En dat meen ik oprecht. Geef hen waardevolle content. En ga niet direct pitchen bij een weggever.

Omdat list building zo ontzettend belangrijk is, heb ik Marjan Crabtree gevraagd in mijn podcastshow. Zij weet namelijk alles van online techniek en is in dat opzicht een echte nerd. Precies wat ik aan haar zo leuk vind. Die kennis van haar is echter niet gek wanneer je weet dat zij een achtergrond heeft in informatica. Ze is dan ook het gezicht achter ICT Girl. En het toeval wil (of juist niet) dat zij op 4 januari is begonnen met een betaalde list building challenge.

Interessant? Absoluut. In mijn show vertelt ze waarom zij er precies geld voor vraagt. De list building challenge kost per persoon namelijk 70 euro. En echt, dat is met een goede reden. Dus luister maar. En niet in de laatste plaats omdat ik onder alle luisteraars één gratis deelname weg mag geven. Het enige wat jij hoeft te doen? Onderaan deze podcastblog aangeven waarom jij graag meedoet. Je leert in 30 dagen jouw lijst enorm uit te bouwen. En dan niet zomaar een lijst, maar een bijzonder kwalitatieve. Want dat is waar het uiteindelijk om draait: kwaliteit.

Show notes

* Ik heb informatica gestudeerd en was een echte Nerd. Ik help ondernemers WordPress websites bouwen en ‘zoekmachine proof’ te maken. Ook leer ik ondernemers hoe ze met social media moeten omgaan en het best aan list building kunnen doen.
* Vrouwen worstelen met techniek. Vaak komen ze dan bij van die snelle jongens die veel geld vragen. Ze weten echter niet wat ze zoeken en wat ze moeten vragen. Dus accepteren ze de offertes maar, die vaak vele malen te hoog zijn. En ik denk dan: dit kun je zelf ook!
* Angst voor techniek leidt vaak tot uitstelgedrag. Als we die angst wegnemen ben je al een heel eind om de dingen te doen die je graag wil doen.
* Als je het door anderen laat doen kom je geen stap verder. Bij elke wijziging krijg je namelijk vaak een vette factuur. En een professional is daar vaak maar heel even mee bezig, terwijl jij het zelf ook kunt. Hou daarom controle over je online zichtbaarheid.
* Ik ben gaan ondernemen in februari 2014. En wat ik nu doe, doe ik pas een jaar.
* Ik begon met een mailinglijst van 10 mensen, die inmiddels is gegroeid tot 2000.
* Koude verkoop vanaf je website werkt nauwelijks.
* Er is geen extra prikkel nodig om je in te schrijven voor een nieuwsbrief. Als je iets van waarde geeft, willen mensen zich vanzelf al inschrijven.
* Een weggever is iets van waarde. Je ruilt dit voor je mailadres. En een emailadres is veel waard. Het is een wederkerig principe.
* Een weggever moet nieuwsgierig maken naar hetgeen je doet. Het is de eerste kennismaking met jouw business. Mensen krijgen een idee van wie je bent, wat je te bieden hebt en hoe je werkt.
* Het idee is het belangrijkste bij een weggever. Je begint met een idee en dan kies je de vorm. Die vorm kan zijn een e-book, pdf of videotraining.
* Ik ben een grote fan van Mailchimp.
* Het beste bij een weggever is om één call to action te hebben op je pagina.
* Ik ben voor social sharing.
* Tip: gebruik Social Locker. Hier kan je je lijst goed mee opbouwen.
* Voordat ik start met een challenge, geef ik al heel veel tips weg.

Marjan Crabtree op social media:

Twitter
Facebook
Website
Challenge

En mijn vaste columniste in mijn podcasthow Trendwatcher en blogger Desiree Castelijn, bespreekt trends over lifestyle ondernemerschap.

Desiree op social media

LinkedIn
Twitter: @trendbubbles
Facebook pagina van Trendbubbles

Volgen jullie mij al op Facebook?

7 reacties op “EP:10 Hoe creer je een waardevolle emaillijst”

 1. Dag Debbie & Marjan!
  Wat een eyeopener, althans voor mij! Ik ben geen nerd op dat gebied maar meer een ei!
  Ik ben met ILoveyourbrand gestart en dat gaat als een tierlier maar de mensen moeten natuurlijk ook weten dat ik er ben en van me gaan houden!
  Om mijn nieuwe toekomst met Who’s InCharge een boost te geven naast ILYB zou ik graag in aanmerking komen.
  Heel graag zou ik de challenge aan gaan!

  Dus nu mijn fingers crossed!

  Hartelijke groet, Christa Broekhuizen

  Reply

 2. Wat een goede podcast. Bedankt voor de waardevolle informatie. Ik ben zelf net bezig met een weggever te creëren en een mailinglijst aan het bouwen met mailchimp. Maar ik kan echt nog wel goede tips gebruiken! Dus deze online training komt als geroepen 🙂

 3. Miranda Schellevis

  Hoi Debby,
  dit is de eerste podcastshow die ik van jou beluisterd heb,
  en ik moet zeggen dat smaakt naar meer!
  Onlangs had ik het met mijn collega nog over dat we meer
  aan listbuilding moeten gaan doen. We weten hier iets over,
  maar ik weer zeker dat we in de 30 dagen hier nog veel mee
  over gaan leren, waardoor het aantal op onze list gaat stijgen en wij
  zo meerdere bewuste ondernemers en coaches kunnen helpen.
  Om deze reden maak ik graag kans op de training en wil ik
  jou danken voor de waardevolle informatie die jij met ons gedeeld heb.

  Voor nu een fijne dag gewenst,
  Miranda Schellevis

 4. Wat een gave podcast! Als starter maak ik graag kans op de listbuildingchallenge van Marjan, zodat ik zoveel mogelijk mensen weer kan laten spelen. Van binnen blijf je namelijk altijd kind. Remember to play! Spelen, het beste medicijn bij stress.

  Reply

 5. Lieve Marjan en Debbie,

  Ik heb jullie super interessante en waardevolle podcast geluisterd. Ik volg het programma I love your brand van Debbie en bezig met een super mooi idee,waarmee ik de wereld nog mooier wil maken. Ik wil graag meer mensen gaan bereiken en hiervoor zou deze Listbuildingschallenge een hele fijne start zou zijn om nog meer mensen gelukkiger te maken. Oja….en ik vind dat ik het verdien????????Liefs Nathalie

 6. Pingback: Podcasts | Digital Ants

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top