Podcastep8-desiree-castelijn

EP8: Blog, bouw aan je brand en expertstatus, en verdien er geld mee! – Desiree Castelijn

DesireeCasteleijn
Trendwatcher & Blogger: Desiree Castelijn (www.trendbubbels.nl)

Large-itunes-Subscribe-Button-300x138

Vandaag interviewde ik een zeer inspirerende vrouw. Trendwatcher en succesvol blogger Desiree Castelijn. Haar blog staat op nummer 3 van de top 100 lifestyle blogs. En dat bleek niet voor niets. Op inspirerende wijze vertelt zij hoe zij geld verdient met bloggen, wat bloggen betekent voor haar expertstatus en hoe je goede trends kunt spotten voor je eigen blogthema’s.

Zelf doet Desiree niets anders dan bloggen. Met veel plezier, want dat is voor haar de basis. Iets waar ik het helemaal mee eens ben! Zelf een enthousiast blogger heb ik altijd stevig van mijn blogbijdragen geprofiteerd. Het hielp me bij m’n branding, vergrootte mijn expertstatus en heeft me veel werk en uitnodigingen opgeleverd. Zo werd ik veelvuldig uitgenodigd om betaalde lezingen te geven, trainingen en workshops. Inmiddels heb ik daar na de verkoop van StorytellingMatters.nl echter bewust een break van genomen, zodat ik me nog meer kan richten op mijn favoriete thema’s: ondernemerschap, lifestyle en marketing.

Om het belang en de kracht van bloggen te onderstrepen, krijgt Desiree vanaf volgende week een vaste column in mijn podcastshow. Dus maak nu alvast kennis met haar en laat je inspireren door de manier waarop deze bijzondere vrouw trends spot en geld verdient met haar blog. Veel plezier!

P.s: Ik zou het heel fijn vinden als jullie een review op itunes schrijven. 

Aantal opmerkelijke quotes uit het interview met Desiree Castelijn.

 • Ik ben begonnen met bloggen tijdens mijn opleiding trendwatchen, hiervoor had ik een makelaarskantoor.
 • Het begon heel klein, met een paar studie gerelateerde posts. Ik vond het zo leuk dat ik er na 2 jaar echt mee verder ben gegaan. Ik had toen nog wel een dipje waarin het wat minder ging. Ik ben daarna eens stuk frequenter gaan bloggen, met meer foto’s in mijn posts.
 • In  die tijd heb foto’s gemaakt van fasion shows in Parijs. Hiermee vergrootte ik mijn bereik. Sinds 1.5 jaar heb ik mijn doelgroep weten te vinden.
 • Ik schrijf veel over fasion trends en sociale trends. Tevens maak ik graag lijstjes, hiermee heb je een compacte blogpost. Ik blog zo’n 3 keer per week, maandag vrijdag en zater. Op donderdag heb ik mijn podcast.
 • Ik gebruik de wordpress calander om mijn posts in te plannen en te ordenen. Hiermee heb ik een heel goed overzicht over alle posts.
 • Toen ik begon met bloggen dacht ik dat mijn doelgroep ondernemers waren, maar ik kwam er achter dat ook veel particulieren mijn artikelen lezen.
 • Je kunt het beste zelf trends ontdekken door overal je camera mee naar toe te nemen en een database te maken van dingen die je aanspreken. Hier kan je dan over bloggen en zo zie je verbanden.
 • Ik probeer me open te stellen voor enge dingen, want dit zijn juist de vernieuwende dingen. Zo kun je nieuwe verbanden zien. Probeer beschouwend te werk te gaan zonder een directe mening. Dit laat je over aan je lezers.
 • Ik heb via mijn blog gewerkt aan mijn eigen brand. Een brand betekent voor mij een consistente uiting van waar je voor staat.
 • Hoe je blog gevonden wordt, hangt af van de kleine dingetjes. Bij mij wordt hij vaak gevonden door de lijstjes die ik maak. Ook advertenties zijn erg handig. Door influencers erbij te betrekken wordt je blog vaker gedeeld en gezien. Verder gebruik ik Instagram en Pinterest. Vooral Pinterest is erg handig, zeker als je lange posts met veel foto’s maakt.
 • Ik adverteer op facebook en google. Dit doe ik om op bepaalde onderwerpen sneller naar boven te komen. Tevens geef ik veel interviews.
 • Het duurt zeker enige tijd voordat je echte inkomsten uit het bloggen kunt halen, maar het begint nu echt te komen.
 • Voor het maken van een goed platform moet je iets doen wat je leuk vindt, je moet goed met klanten kunnen omgaan en heb geduld.
 • Geniet van trends, kijk naar de toekomst en sta open voor nieuwe dingen.

Shownotes

Het manifest van Li Edelkoort: ‘De mode is dood. Leve het kledingstuk.’
Lange Pins op Pinterest helpen Trendbubbles aan bezoekers op het blog. 
In dit artikel van het populaire foodblog Pinch of Yum wordt het voordeel van het gebruik van lange pins beschreven. Ook staat erin hoe je deze foto’s maakt en kunt ‘verbergen’ op je eigen blog.
De tarievenpagina zoals Trendbubbles die gebruikt.
De WordPress Editorial Calender widget gebruikt Trendbubbles om blogposts in te plannen. Onder Nieuw bericht, Categorieën en Tags verschijnt daaronder ook nog Kalender op je werkbalk van WordPress. Voor info klik hier.

De microfoon die Desiree gebruikt is de HEIL pr40.

Vergeet je niet te abonneren op de Debbie Bernasco Podcastshow via iTunes, Stitcher of SoundCloud.

Je kunt Desiree bereiken via haar blog trendbubbels.nl.

Desiree op social media

LinkedIn
Twitter: @trendbubbles
Facebook pagina van Trendbubbles

Volgen jullie mij al op Facebook?

8 reacties op “EP8: Blog, bouw aan je brand en expertstatus, en verdien er geld mee! – Desiree Castelijn”

 1. Graag geef ik me op een ontmoeting met Desiree Castelijn! Lijkt met erg inspirerend om haar te ontmoeten en te praten over hoe zij de trends spot.
  Wie weet maak ik een kans! Duimen 🙂
  Groeten Monica Bodt

  1. Debbie Bernasco

   Ha Monica, Je naam is genoteerd. En jij bent zeker 1 van de personen die naar deze bijeenkomst mag. Liefs. Debbie

 2. Ik wil me graag opgeven. Echt heel interessant aangezien ik geen enkele ervaring heb in bloggen en trendspotting. Hopelijk ben ik erbij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top