workshoptrainer.nl

EP9: Ondernemen in vrijheid en digitale nomadenschap – Ellen de Dreu

Ellen de Dreu – Camper entrepreneur [workshoptrainer.nl]
Ik kende haar naam wel, maar had er op dat moment – zo’n anderhalf jaar terug – nog niet veel mee. Waarom? Tja, misschien lag het aan de fase waar ik in zat en had ik hele andere dingen aan mijn hoofd, of misschien had ik wel gewoon andere interesses. Wie zal het zeggen. Maar inmiddels kan ik er niet meer omheen: ik ben fan van Ellen de Dreu. Succesvol onderneemster van Workshoptrainster.nl

Ik weet niet meer precies wanneer het was, maar op een gegeven moment raakte ik met haar geconnect op Facebook en ik was meteen om. Sinds januari reist zij door Europa met haar camper en werkt ze aan haar business. Het is prachtig om te zien hoe ze reist, welke mensen zij ontmoet en wat ze allemaal meemaakt. Tegenwoordig is ondernemerschap dan ook letterlijk een soort lifestyle. In mijn nieuwe podcast interview ik Ellen over ondernemerschap, vrijheid en haar digitale nomadenschap. Luister naar deze boeiende vrouw.

Large-itunes-Subscribe-Button-300x138
P.s: Ik zou het heel fijn vinden als jullie een review op itunes schrijven.

 

Aantal opmerkelijke quotes uit het interview met Ellen.

  • In 2014 kocht ik een camper, want ik wilde graag locatie onafhankelijk werken. Als iemand dit deed, was ik hier altijd zeer in geïnteresseerd. Ik was wel heel bang voordat eraan begon. Eind 2014, toen ik net een pauze in mijn bedrijf had genomen, merkte ik dat ik mijn taken niet meer goed uitvoerde. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de oorzaak, de handrem die er op dat moment opstond bij mij. Hieruit ontstond een verlangen om op reis te gaan. Ik heb toen mijn spullen gepakt en ben vertrokken naar Spanje.
  • Ik wilde niet meer alleen maar werken en wonen. Ik ben workshoptrainer, ik heb ondernemers om programma’s te maken en te verkopen. Ik merkte dat ik zocht naar meer vervulling, die vond ik op dat moment niet in geld.
  • Die angst die ik had voor het vertrekken, gaf me juist de moed om door te zetten. Als je geen angst voor een grote beslissing hebt, dan weet je dat niet op de goede weg zit. Ik heb ervoor gekozen om bij angst niet van het negatieve uit te gaan, maar juist vertrouwen heb in een positieve uitkomst. Ik neem bij angst afstand van mijn gedachten.
  • Ik merkte dat veel klanten het juist een uitdaging vonden om naar het buitenland af te reizen om met mij te werken. Zij waren ook veel productiever.  Het is niet zo dat je de hele dag aan het relaxen bent, ik werk ook zeker hard overdag.
  • Vertrouwen is ontzettend belangrijk. Door het reizen heb ik vertrouwen opgebouwd waardoor ik weet dat ik mezelf altijd en overal kan redden, op alle gebieden. Ik zou dit leven iedereen aanbevelen, maar het moet wel bij je passen.
  • Ik ben een nieuwe beweging aan het starten, Courage Camper, dit zal gaan over hoe je met vertrouwen angst kan verdrijven. Het gaat ervoor zorgen dat men beter moedige beslissingen neemt. Er is ongekende vrijheid, maar door angst wordt dit onvoldoende benut.
  • Als je eenmaal de angst voorbij bent en de sprong naar onzekerheid hebt genomen, dan kom je terecht in wonderland. Spring !

Column Desiree

  • Ellen is een echte urban/digital nomade. Zij is continu aan het reizen en dat is ook echt een lifestyle. Omdat zij zo weinig spullen mee heeft is ze natuurlijk ontzettend ecologisch en flexibel, wat zorgt voor een hoge vrijheid.
  • Ellen laat zien dat ondernemerschap een echte lifestyle is geworden. Zij neemt mensen mee en laat ze genieten van een vrij leven waarin ze hard werkt en gelukkig is door vertrouwen.

 

Shownotes

Vergeet je niet te abonneren op de Debbie Bernasco Podcastshow via iTunes, Stitcher of SoundCloud.

Je kunt Ellen bereiken via haar http://www.workshoptrainer.nl/ellen-de-dreu.

Ellen op social media:
Twitter
Facebook 

Desiree op social media

LinkedIn
Twitter: @trendbubbles
Facebook pagina van Trendbubbles

Volgen jullie mij al op Facebook?

4 reacties op “EP9: Ondernemen in vrijheid en digitale nomadenschap – Ellen de Dreu”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top