Businesspkan

Deze tip van mijn mentor sloeg ik in de wind en leverde mij een achtstand in m’n ondernemerschap op

Toen ik op een gegeven moment merkte dat het me inderdaad maar niet lukte om dat vurig verlangde succesvolle eigen bedrijf op te zetten, moest ik toch m’n trots inslikken en keerde met hangende pootjes terug bij mijn mentor.

Dit jaar onderneem ik alweer 16 jaar. Het was namelijk op 2 augustus 2000 dat ik op het punt stond te beginnen met ondernemen. Ik was jong, enthousiast en verlangde met iedere vezel in mijn lichaam naar het opzetten van een succesvol, eigen bedrijf.

Het enige probleem: ik wist niets van ondernemerschap. Niet dat dit heel erg was in mijn beleving, want ik was wel héél goed in mijn vak. En ik wist ook heel goed waar ik mijn klanten mee kon helpen. Want in die tijd was ik geloof ik zo’n beetje de enige vrouw die naast marketing- en communicatie óók online marketing gestudeerd had.

Omdat ik meteen goed wilde beginnen, huurde ik een eigen ruimte, kocht een computer en diverse mooie kantoorspullen. Ik was er in mijn beleving dan ook helemaal klaar voor. Mijn mentor, een begenadigd ondernemer en tevens mijn ex-werkgever, gaf me in de aanblik van dit alles echter een belangrijke tip. Trots, onervaren en koppig als ik was, sloeg ik die echter tip compleet in de wind. Niet slim, merkte ik na een tijdje, want niet naar hem luisteren leverde mij een flinke achterstand op in mijn ondernemerschap.

Toen ik op een gegeven moment merkte dat het me inderdaad maar niet lukte om dat vurig verlangde succesvolle eigen bedrijf op te zetten, moest ik toch m’n trots inslikken en keerde met hangende pootjes terug bij mijn mentor. We voerden een intens gesprek en direct daarna draaide ik volledig bij. Ik nam zijn advies ter harte. Slim, want dit gaf mij enorm veel houvast en mijn business begon meteen te floreren. Ik kreeg daardoor de vrijheid die ik zo graag wilde en al mijn dromen kwamen ineens wél uit.

Omdat ik inmiddels terugkijk op 16 prachtige jaren en weet hoeveel moeite het kost om als ondernemer iets moois op te bouwen, wil ik jou de tip van mijn mentor niet onthouden. Want ik zou het vreselijk zonde vinden als jou hetzelfde zou overkomen als mij zoveel jaar geleden. Al kun je deze tip overigens net zo goed gebruiken als je 5, 10 of 15 jaar onderneemt. Luister daarom maar even naar deze podcast en hoor hoe jij met deze tip het verschil maakt, zodat klanten altijd met jóu willen werken in plaats van met iemand anders.

Download hier een voorbeeld van een businessplan. Deze staat 2 dagen online. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top