Hoe staat het met jouw financiële onafhankelijkheid?

Podcast EP 62: Hoe staat het met jouw financiële onafhankelijkheid?


.
Zoals je wellicht weet, ben ik een weekje op vakantie in Saint-Tropez. Gisteren was ik na het eten naar het strand gelopen om nog even lekker te trainen met mijn gewichtjes.
De zon was nog net niet ondergegaan en ik voelde de warmte nog heerlijk op mijn lichaam tijdens de oefeningen.

Je had me moeten zien daar op het strand 😉 Het was ‘heaven’ en wat voelde ik een vrijheid en creativiteit.

Ik wil wat met je delen, want tijdens mijn oefeningen kwamen de volgende gedachtes op: “Hoe komt het dat zo weinig vrouwen nadenken over hun financiële onafhankelijkheid? Waarom denken ze niet na over hun toekomst?” Hier maakte ik een video over en deelde deze in mijn instastories. Nou, ik kan je vertellen; mijn DM Message ontplofte bijna, zoveel reacties kreeg ik.

Daarom heb ik een podcast gemaakt, om samen met jou hierover van gedachten te wisselen.

Onderaan mijn podcast, staat de video die ik op social media deelde.

Hoe staat het met jouw financiële onafhankelijkheid? Wat vind jij hiervan? Let me know!

Kijk naar de video die ik op het strand maakte en die ik deelde in mijn insta-stories, onderaan mijn blog!

Groetjes, vanuit St. Tropez 😉

2 reacties op “Podcast EP 62: Hoe staat het met jouw financiële onafhankelijkheid?”

 1. Wij begonnen als gezin vrij traditioneel. Echter mijn vader was, in de jaren 60 toen mijn ouders trouwden en de kinderen kwamen, heel helder. “Mijn verdiende geld is ons geld. “ zei hij tegen mijn moeder. Het feit dat hij het geld binnenbracht gaf hem geen recht, vond hij, dat hij de uitgaven mocht domineren. Er was 1 huishoudpot en dat was zijn inkomen en dat was voor iedereen. Mijn moeder hoefde haar hand dus niet op te houden.
  Toen ik als jongste naar de kleuterschool ging, ging mijn moeder weer part time werken. Thuis zitten vond ze niks (begin jaren 70 hebben we het over). Toen mijn vader in 1979 overspannen en werkeloos werd hebben ze de rollen definitief omgedraaid. Mijn moeder werkte full time en mijn vader was thuis en ging koken.

  Ik ben zelf wel blijven werken toen de kinderen kwamen. Mijn man en ik vonden een goede modus. Hij bracht wel het meeste binnen, maar als het had gemoeten, had ik het goed gered.
  Toen ik uit mijn vorige bedrijf stapte en als fotograaf vanaf scratch weer moest beginnen was ik financieel wel even afhankelijk van hem. Ik heb dat met grote dankbaarheid aangenomen, omdat het mij de kans gaf écht uit te zoeken wat ik wilde. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik afhankelijk van hem was. Wat ik verdiende stopte ik in mijn bedrijf. Hij zorgde dat we met z’n allen economisch in leven bleven, ik zorgde wat meer voor de kinderen.

  Afgelopen jaren is door (tijdelijke) werkeloosheid en (vorig jaar) nog geen full time baan van mijn man, mijn financiële aandeel in het gezinsinkomen groter geworden. Gelukkig kan ik dat nu.

  Wat wil ik vertellen met mijn verhaal: wel of niet afhankelijk zijn is ook een mindset. Tuurlijk heb ik geluk dat ik getrouwd ben met 1 van de trouwste mannen van de wereld, maar toch.
  Toen ik een paar euro per maand verdiende voelde ik mij niet afhankelijk, maar dankbaar. Dankbaar om de kans die ik kreeg. Dankbaar dat mijn man het geen probleem vind dat ik nu soms meer verdien dan hij.
  We doen het samen. Huishouden, kinderen, geld verdienen. Dat vind ik belangrijk.

 2. Ik luister deze podcast op een zaterdagmiddag met een kokosnootje aan de turkoois zee van Bali. Ik steek mijn kop niet in het zand, ook niet die hier aan mijn voeten ligt. Ik ben gestart, mooi onderweg en heb nog veel te doen maar ben in goede handen. Thanks Debbie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top