12805649_471579956300029_460782786948697418_n

Jouw community bepaalt hoe groot jouw succes als ondernemer wordt

Zonder een goede community ben je als ondernemer weinig waard.

De tijd gaat snel. Dit jaar onderneem ik alweer 16 jaar en in al die tijd is er niet eens zo heel veel veranderd. Alleen de komst van internet vormde eigenlijk the big change in het ondernemerschap. Want weet je het nog, begin 2000, toen de eerste bedrijven hun website lieten bouwen door reclamebureaus? Meer dan veredelde brochures waren het niet. Daarna kwam de fase van social media, waar we nu nog steeds in zitten. En wow, wat een fantastische tijd! Hij begon met de early adapters. Een grote community die zich verzamelde op Twitter. Zó tof, want je kon met iedereen contact maken en deed dat ook. Er ontstond een nieuwe vorm van verbondenheid en dialoog. Het duurde echter even voor ook ondernemers beseften dat je ook daar je onderscheid kon en moest maken. Toen dat eenmaal zover was, kwam ook het besef dat je online waardevol moest zijn. Van betekenis.

Inmiddels zijn we in de periode beland dat iedere ondernemer weet dat online en aanwezigheid op social media onmisbaar is. Het enige wat echter nog onderschat wordt: diezelfde succesvolle aanwezigheid valt of staat met je community; your tribe. Want waarom dat zo belangrijk is? Het zijn de mensen uit je community die ervoor zorgen dat jij klanten krijgt en loyaal zijn tijdens de momenten waarop het minder gaat.  Jouw community zorgt er mede voor dat jij een succesvol bedrijf kunt opbouwen. Jij hebt met hen immers een gezamenlijk doel of gedeelde interesse. En dat verdwijnt geen moment. Het grappige is dat het wat betreft niet anders is dan in de tijd voor het internet. Ook online leef je namelijk in een dorp, waar jij de mensen opzoekt die jij persoonlijk of zakelijk interessant vindt en vice versa.

Even belangrijk als het besef dat je succes valt of staat met je community is overigens het besef dat jíj de leider van je eigen community bent. Jij bent degene die de mensen om jou heen in beweging kan brengen. En ja, dat brengt inderdaad een zekere verantwoordelijkheid met zich mee. Tenminste, als je ook daadwerkelijk gebruik wilt maken van de kracht van jouw community natuurlijk. Ervan uitgaande dat dit bij jou als ondernemer het geval is, kan ik dan ook niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om vanaf dag 1 aan je community te werken én deze te onderhouden. Want echt, je community bepaalt mede je succes. Vandaar dat ik daar in mijn nieuwe video tips over deel en daar vooral in mijn event diep op in ga. Kijk maar even.

Ben jij net als ik overtuigd dat community-marketing belangrijk is voor jouw ondernemerschap? Kom dan naar mijn 2-daagse event op 6 & & april: Continu fantastisch verdienen. Geen pieken en dalen mee. PROFITEER NU van de vroegboekkorting. Centraal staat hoe je zonder stress en zorgen een continu inkomen realiseert.

Mijn events staan bekend om haar leuke en ondernemende bezoekers. Ondernemers die elkaar ook echt wat gunnen. Met andere woorden: jouw potentiële klanten zijn dus zeker aanwezig!

P.s.: Iedereen heeft zo zijn dromen, toch?! En daarom is het fijn als je een goed inkomen hebt om deze uit te laten komen. Kijk, welke droom ik heb laten uitkomen.  Het gaat mij niet om het pochen, maar ik wil je graag laten zien wat mogelijk is, als je continu fantastisch verdiend. 

3 reacties op “Jouw community bepaalt hoe groot jouw succes als ondernemer wordt”

 1. Mooi Debbie, dankjewel! Zo is werken toch heerlijk. A way of life, waardoor werk (ondernemerschap) en privé op een prettige manier samen kunnen gaan. Ervaar dat ik mezelf mag en kan zijn, dat juíst meeneem en dat daar ook de kracht van LIV! ligt. Ik wens jou en je bezoekers veel inspiratieplezier op je event-dagen! Liefs, Mireille

 2. Debbie Bernasco

  Dank je wel Mireille. Super tof dat je de moeite neemt om mij en de bezoekers veel plezier te wensen.

  Liefs,

  Debbie Bernasco

 3. Hoi Debbie,

  Fijne tips waar ik zeker wat mee ga proberen te doen.
  Helaas kan ik bij het twee daagse event niet aanwezig zijn en dat vind ik nou zo jammer, ik had heel graag meegedaan en hoop dan ook van harte dat er snel een volgende keer komt en ik op tijd vrij kan vragen. Op dit moment heb ik namelijk naast mijn eigen bedrijf ook nog een parttime baan en dan lukt niet alles wat ik wil.

  Heel veel succes gewenst en wie weet tot snel.

  Lieve groet,
  Cathy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top