nr 1 Businesscoach winstgevend ondernemen

Keihard werken en pleasen of winst en ontspanning? 5 tips!

Misschien ben je al een tijdje ondernemer en vind je het fantastisch. Bezig zijn met je werk en met klanten, geeft je energie. Je bent gewoon goed in je werk en dat weet je ook. Nee, het niet zo des Nederlands om dit uit te spreken, maar je wéét het wel. En bij tijd en wijle durf je echt wel voor je succes te gaan staan, ondanks dat jouw omgeving niet zo stimulerend is. Maar jouw man of vrouw steunt je hoe dan ook. So far, so good. Als je maar geld verdient en als de kassa rinkelt, want dat geeft jou de bevestiging dat je van betekenis bent, dat je ertoe doet. En dat voelt fijn, toch?
Maar… er zijn ook momenten, dat je ondernemerschap je energie kost.
Dan merk je dat je je grenzen niet weet te stellen en dat je klanten moeilijk gaan doen. Dat er geen continue stroom van klanten en cash is. Dat je een beetje dolende bent. Want als er geen klanten zijn, is het ondernemerschap ineens een stuk minder leuk. Het gevoel dat je van betekenis bent, verdwijnt en opeens zijn je grote dromen over een geweldig succesvol bedrijf opbouwen, aan het vervagen. Dan kóst alles energie. Het maakt je onrustig. En het lijkt wel of je huidige klanten ontzettend zeuren en je voelt dat neerwaartse spiraaltje in de verte aankomen… tot die ene klant weer toehapt. Je wilt continuïteit in je klanten- en in je geldstroom, want dat geeft rust. Je wilt goed verdienen. Maar dan ook echt veel verdienen. Want dan voel jij je de Queen en kan je weer in je grootsheid stappen, tot… het hele riedeltje weer van voor af aan begint.
Je zult je hier vast in herkennen, want ik heb dit natuurlijk niet zomaar uit de losse pols geschreven. Dit komt bij mijn klanten vandaan, die ik spreek voordat ze aan mijn programma meedoen. Klanten die met veel pijn en moeite 35.000-65.000 euro omzetten. Waar ze keihard voor moeten werken en hun klanten vaak voor moeten pleasen. Ze hebben meestal geen continuïteit in hun inkomen. Maar dat willen ze wel, want dat zou ze enorm veel rust geven.
Deze klanten schromen niet te zeggen dat ze gewoon megagoed willen verdienen, zodat ze een mooie bijdrage aan hun gezin kunnen leveren en aan het geluk van anderen. Daarom kloppen ze ook bij mij aan. Ik begrijp heel goed dat hun situatie onrust geeft (en misschien geldt dat ook voor jou?), vooral wanneer je geen continuïteit in je klantenstroom hebt en dus geen continue cashflow hebt.

Daarom wil ik je graag een paar tips geven. Die gaan ervoor zorgen dat je die bovengrens van je huidige inkomen ver achter je laat.

Tip 1. Ga je bedrijf aansturen op winst en niet op omzet, dit is een van de belangrijkste redenen waarom ondernemers worstelen en niet doorbreken door hun omzetplafond.
Tip 2. Zorg dat je weet hoeveel inkomen en winst je wilt (en moet) maken. Neem de tijd om dit voor jezelf te bepalen. Neem jouw business serieus!
Tip 3. Ontwikkel een goede prijsstrategie. Ga hoge prijzen vragen, want daar zeggen klanten voor 90% JA! tegen. De overige 10% heeft te maken met wederzijdse chemie. Jouw klanten willen áltijd het beste voor zichzelf en ze hebben meer vertrouwen in hoge dan in lage prijzen.
Tip 4. Zorg voor een ijzersterke positionering, passend bij je prijsstrategie. Dit roept een verlangen op bij je klant. Dat zet je klanten aan tot actie zodat ze met jou in gesprek willen gaan.
Tip 5. Creëer een goede salescyclus, want dat is wat ervoor zorgt dat jij kunt voorspellen wat jouw inkomen en winst zullen zijn.

Wat ik je nog meer wil meegeven is: denk na over je inkomen, je winst en je vrijheid. En maak je hier absoluut niet klein in. Hier begint het groots denken al! Er is één ding dat je leven totaal verandert en dat is MEER DAN GENOEG GELD HEBBEN. Financieel onafhankelijk zijn geeft ontzettend veel rust en opent een wereld van mogelijkheden voor je. Gooi het dus roer om, maak een nieuwe start, en ga werken vanuit financiële flow.
Het gaat een gigantisch verschil maken, als je er vanaf nú voor gaat zorgen dat je je bedrijf niet meer aanstuurt op omzet, maar op winst. Focus op meer geld verdienen, zodat je persoonlijke, emotionele en financiële vrijheid krijgt én houdt. De tijd is gekomen dat jij je leven gaat creëren op jouw voorwaarden. Focus op 10x meer verdienen! It’s Playing Big time!

P.s. Deze ondernemers gingen allemaal voor succes en winst en daar ben ik super trots op!

 

 

 

 

 

 

Groetjes, Debbie Bernasco

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top