halfjaarprogramma_840

Maak je klanten slimmer, sneller en beter

Zorg dat je klanten naar jou verlangen

Klaar. Voorbij. Af. Het voelt nog helemaal niet zo omdat ik door het harde werken nog steeds in een werkflow zit, maar mijn 2-daags event CONTINU FANTASTISCH VERDIENEN. Geen pieken en dalen is nu definitief achter de rug. En dat is best een raar gevoel. Alsof ik iets mis wat ik voorheen heel de tijd bij me had. Maar aan de andere kant, terwijl ik dit schrijf en er bewust aan terugdenk, voel ik me enorm dankbaar en geroerd door alle mooie reacties die ik heb ontvangen. Want het was zó geweldig mooi om te zien hoe mensen bij het event binnenkwamen: de één vol verwachtingen, de ander die het vooral op hem of haar af liet komen. En vervolgens het magische moment mee te maken waarop het kwartje valt. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dat moment zal koesteren. Dat wonderlijke moment waarop ik bij deelnemers een bijna letterlijke verandering zag. Je vóelde die energie gewoon. De energie die iedereen kreeg om tot een goed stappenplan te komen om CONTINU FANTASTISCH te verdienen. Zonder enige pieken en dalen.

Het was voor mij oprecht ontzettend mooi om te zien hoe deze ondernemers voor mijn ogen groeistappen maakten. Mooi, mede omdat ik ze op dat moment zelf óók maakte. Want waar ik in mijn 16 jaar aan ondernemerschap hele mooie en toffe dingen heb mogen doen, nog nooit organiseerde ik een eigen, 2-daags event. Laat staan een 2-daags event waar ik mezelf ook nog maar eens 5 weken voor gaf om het te organiseren. Toch moest dat van mezelf, want ik zag dat teveel ondernemers worstelden met het behalen van voldoende, stabiele omzet. En ik wilde daar gewoon zo snel mogelijk wat aan doen. Want ik heb de kennis om die ondernemers slimmer en beter te maken, dus waarom daarmee wachten? Ik verzamelde daarop een goed team om me heen waarmee ik keihard aan de slag ging. En dat was zo’n grote uitdaging, dat het mij tot het uiterste dreef. Op een goede manier, want ik zette hele mooie groeistappen. Vond mezelf opnieuw uit, en ook dát voelde als iets magisch. Het doen en er voor gaan. Precies wat ondernemerschap in mijn ogen zo mooi maakt.

Wat dat betreft is ondernemerschap naar mijn idee aan een kant helemaal niet zo ingewikkeld. Het draait namelijk bovenal om kansen zien en kansen pakken. Waarde creëren en je doel realiseren. En zoals ik in mijn 2-daags event al aangaf: succes plan je. Je werkt ergens naartoe. En natuurlijk, je moet dat zelf doen en is lastig, maar zeker uitvoerbaar. Daarom geef ik je hierbij een aantal tips die jou erbij gaan helpen dat a) klanten jou gaan benaderen in plaats van andersom, b) je daardoor geen acquisitie meer hoeft te doen en c) je continu fantastisch gaat verdien zonder pieken en dalen in je omzet. Dus als jij kansen wilt pakken, een succesvol bedrijf wil en voor blij ondernemerschap gaat, dan zijn de volgende punten van groot belang:

1: Ontwikkel een businessconcept dat direct het verlangen van je klant oproept;
2: Vertaal dat concept door naar een goede marketingboodschap die een koopsignaal bij je klant oproept;
3: Hanteer een prijs die past bij je kennis, expertise en ervaring, waarmee jij duidelijk maakt dat je volledig vertrouwt op jouw vermogen om een transformatie bij je klant te bewerkstelligen;
4: Committeer je volledig aan het resultaat van je klant;
5: Maak gebruik van goede branding rondom je businessconcept, want klanten kopen jou én je kennis in;
6: Ontwikkel een goed marketingsysteem waarmee je jouw waarde onder de aandacht brengt bij je klanten.

Het zijn bovenstaande punten waarmee jij het vertrouwen bij je klant wekt en maken dat ze naar jóu verlangen. Jij laat namelijk duidelijk zien wat jouw expertise is en hoe jij je klanten kunt helpen. Want zeg eens eerlijk, hoe vaak word jij door klanten benaderd, willen ze per se met jou werken en betalen zij de juiste prijs voor jouw expertise? Bij mij gebeurt dat, want de mensen die mij kennen weten dat ik enorm betrokken en eager ben om samen met mijn klanten resultaten te behalen. Daardoor vertrouwen klanten mij en daar zet ik al mijn energie voor in. Klanten helpen en naar het gewenste resultaat brengen maakt van mij dan ook een blije ondernemer.

Om dat te bereiken maak ik overigens al jaren gebruik van een coach die me daar bij helpt. Dat is zo belangrijk, omdat je het niet altijd alleen kan. Mijn coach zorgt ervoor dat ik mij steeds ontwikkel en houdt mij scherp, waardoor ik het beste in mijzelf naar boven haal. En eerlijk, ik zou daar echt niet zonder kunnen. De beste investering die er is, en die zich ook terugverdient!

Ben jij een ambitieuze ondernemer die voor resultaat en blij ondernemerschap wil gaan en daarmee worstelt? Die graag wil dat klanten hem of haar benaderen in plaats van andersom en verlangt naar een goede, stabiele omzet? Mail mij dan voor een vrijblijvende strategiesessie. In een gesprek kan ik je ideeën en tips geven om je bedrijf te laten groeien. debbie@ilyb

 

PBF-2016_Debbie Bernasco__PBF4799
 

 

DAKB&CO-30
 

 

DAKB&CO-34

4 reacties op “Maak je klanten slimmer, sneller en beter”

  1. Lieve Debbie, i love your brand. Jij onderneemt op een prachtige manier. Wat ben ik dankbaar dat ik je heb leren kennen! Bedankt voor de inspiratie, inzichten en je daadkracht. En bedankt voor het prachtige event. De stappen zijn meteen helder en concreet.

  2. Hi lieve Debbie, het was inspirerend, grappig, ontroerend zelfs hier en daar, praktisch… ik heb er veel aan gehad. Het heeft me enorm geholpen een en ander nog beter in kaart te krijgen. Nu implementeren. Mooi om je blog te lezen over jouw beleving, dank dat je dit event in de wereld hebt gezet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top