happiness en marketing

Met happiness en marketing groeide mijn jaaromzet 300%

“Mijn thema’s werden geluk en marketing, en al snel bouwde ik een nieuw, zeer succesvol bedrijf op met een groei van 300% per jaar: ILOVEYOURBRAND”

Alle ondernemers in Nederland willen hetzelfde: een gelukkig leven en een mooi, succesvol bedrijf. Een leven waarin het geld vloeit en alledaagse zorgen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het wrange echter is dat op weg naar dat mooie leven veel ondernemers hun persoonlijke geluk opofferen, omdat hen verteld is dat je alleen succes hebt als je hard genoeg werkt. Onterecht helaas.

Nieuw onderzoek op gebied van psychologie en hersenwetenschap toont namelijk juist het tegenovergestelde aan. Het is niet hard werken, maar je instelling en state of mind dat maakt dat jij slimmer onderneemt, gemotiveerder bent én succesvoller. Verrassend? Niet echt. Zelf geef ik al langer aan dat succes als ondernemer alleen komt met een positief gevoel én de juiste marketing.

>Dat marketing belangrijk is zal niemand ontkennen. Ik ook niet, want ik studeerde nota bene (online) Marketing & Businesstrategie. Maar na 16 jaar ondernemerschap durf ik echter wel te stellen dat succes voor ‘slechts’ 25% bestaat uit marketing, en maar liefst 75% uit mindset. Want als jij niet goed in je vel zit, dan komen klanten echt jouw kant niet op. Dan stroomt het gewoon niet!

Om me heen zie ik het gebeuren. Ondernemers die door druk aan marketing moéten doen, verkrampt raken en hun bedrijf puur op wilskracht runnen. Een valkuil voor velen, die ik veelvuldig terug zie bij mijn coachingsklanten. En dan komt het moment dat alles opdroogt, de ondernemer totaal geen energie meer heeft, geen inspiratie meer, klanten niet meer reageren en alles stilvalt.

In dit voor velen herkenbare scenario volgt vervolgens de fase waarin de ondernemer het met zijn of haar laatste restje energie tóch nog harder probeert. Een situatie waarin je als ondernemer bijna aan het vechten bent en je jezelf totaal niet meer herkent. Het staat namelijk ontzettend ver van hoe jij ooit aan je ondernemerschap begon: met plezier en blijheid.

Ondertussen zie ik veel communicatieboodschappen van business coaches die ondernemers moed inpraten:

Verdubbel je omzet!
Breek door met je bedrijf!
Maak van je bedrijf een winstgevende machine!

Mooie beloftes natuurlijk die iedereen graag ingelost ziet, maar helaas niet realistisch zijn als jij als ondernemer niet gelukkig en positief bent omdat je niet in de juiste energie zit. Iets dat ik zelf maar al te goed herken, omdat ik als mens en ondernemer uit ervaring weet hoezeer een succesvol bedrijf niet zonder een gelukkig leven kan.

Toen ik ging ondernemen was ik behoorlijk jong. Ik had een enorme honger, wist alles van marketing, bouwde een mooi bedrijf op, nam personeel aan, kocht een bedrijfspand en reisde de wereld over. Ik kon mij werkelijk alles permitteren. Maar was ik gelukkig? No way! Met de jaren voelde het steeds leger aan. Het vervulde me totaal niet en met die bewustwording begon mijn reis.

Ik wilde een bezield leven. Ik zocht verdieping in mijzelf, volgde allerlei opleidingen en cursussen over persoonlijke ontwikkeling, las alles wat los en vast zat over geluk, voluit leven en bezield leiderschap. En hoe meer ik hiermee bezig was, hoe meer ik mijn hart voelde branden. Er ontstond een proces van blijvende, positieve verandering en ik merkte dat ik vanuit liefde, helderheid en kalmte ging ondernemen.

Mijn thema’s werden geluk en marketing, en al snel bouwde ik een nieuw, zeer succesvol bedrijf op met een groei van 300% per jaar: ILOVEYOURBRAND. Een toevallig succes? Absoluut niet. Ik voel me namelijk gelukkiger en meer bezield dan ooit, leef voluit en in verbinding met mezelf, mijn gezin, vrienden, bedrijf en klanten. En juist dát zorgt ervoor dat ik een continue omzet zonder pieken en dalen realiseer.

Om ook jou in de goede energie te krijgen, zal ik je een snelle oefening geven waarmee jij jouw state of mind kunt veranderen. Hoewel het een klein onderdeel van een grotere oefening betreft, helpt het je ontegenzeggelijk als je momenteel in een dip zit. Het heet de emotie-driehoek, en ik weet zeker dat wanneer jij het combineert met de juiste marketing, het een positieve invloed heeft op je ondernemerschap, omzet, geluksgevoel en succes. Deze emotie-driehoek bestaat uit 3 stappen:

Stap 1: Fysieke staat
Stap 2: Focus
Stap 3: Communicatie

Met fysieke staat bedoel ik dat je in een hogere energie komt te zitten. Dit kun je bijvoorbeeld alleen al bereiken door te sporten. Begin de ochtend met zwemmen, fitnessen, yoga of hardlopen. Je zult merken dat doordat je lichaam hormonen met gelukstofjes aanmaakt, de wereld er opeens positiever uitziet. En je merkt dat ondanks dat je moe begon met sporten, je daarna veel energieker bent.

Focus, daarmee doel ik op het geconcentreerd naar binnen kijken middels meditatie; alles loslaten wat je verwart en negatief prikkelt. Je opent hiermee een deur naar binnen om je te bezinnen en je ervaart een innerlijke kalmte, lichtheid en rust. Gebruik dat innerlijke om het uiterlijke te veranderen.

Je fris en energiek voelen vormen de eerste stappen, maar omdat je graag de gehele dag in die positieve flow wil blijven is communicatie eveneens erg belangrijk. Gebruik daarom de hele dag door zinnen en positieve woorden die jou kracht geven. We noemen dit affirmaties, die je altijd start met ‘ik ben’ of ‘ik heb’. Waarom? Dit bevestigt iets in de tegenwoordige tijd, alsof je het nu al bent of hebt.

Zelf vul ik iedere dag gedisciplineerd in met deze emotie-driehoek. Die discipline is belangrijk, omdat dat de enige manier is om blijvende positieve verandering te realiseren. Ik start elke dag daardoor vol energie en met kalmte in mijn hoofd en zorg ervoor dat ik in een heerlijke creëerstand blijf, met de juiste energie om te ondernemen. En geloof me, dat heeft me dit jaar geen windeieren gelegd.

Inmiddels heb ik dit jaar 2 keer gelanceerd met ILOVEYOURBRAND, een fantastisch 2-daags event georganiseerd met de titel Continu Fantastisch Verdienen, een nieuw programma gelanceerd onder de noemer ILOVEYOURBRAND The Next Level en van mijn 1-daagse event ILYB Summer Business Boost een ongekend succes gemaakt. Echt, dit is een prachtig jaar en ik voel me geweldig gelukkig.

En weet je wat ik nou zo tof vind? Als kers op de taart organiseer ik ter afsluiting van het jaar mijn 2-daagse event Continu Fantastisch Verdienen opnieuw op 10-11 november! Voor de laatste keer!!. Een event waarbij ik jou in samenwerking met psycholoog en mindfull coach Nathalie Bougie leer hoe jij een liefdevol en succesvol leven kunt creëren. Ik leer je over geluk en de juiste marketing, zodat jij net als ik een continue stroom van klanten en omzet krijgt. Want geluk en succes gaan écht hand in hand!

Meld je nu aan voor mijn 2 daags event Continu Fantastisch Verdienen event op 10-11 november. Dit event wordt voor de laatste keer georganiseerd en profiteer nu nog van de vroegboekkorting!

schermafbeelding-2016-10-10-om-10-24-42

 

1 reactie op “Met happiness en marketing groeide mijn jaaromzet 300%”

  1. Pingback: Met happiness en marketing groeide mijn jaaromzet 300% – ILOVEYOURBRAND – Webimate

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top