I LOVE YOUR BRAND voor winstgevend ondernemerschap_DSC6365

De miljoenen worden aan een stil beekje verdiend

Toen deze foto werd genomen op mijn event vorige week, vertelde ik een wijze les van mijn eerste coach/mentor Wil van der Kroft: dat de miljoenen aan een stil beekje worden verdiend.
Nu begrijp ik pas wat hij bedoelde.
Mijn mentor was een hele kalme en wijze man, een multimiljonair die grote businessdeals maakte. Hoe kalmer hij was, hoe meer succes hij aantrok. Zijn staat van zijn was er een van liefde, innerlijk vertrouwen, wijsheid en plezier. Maar mijn staat van zijn was heel anders: ik was als een razende aan het jagen op succes en verre van kalm.
Zijn stem klinkt nog vaak in mijn achterhoofd: ‘Debbie, je moet niet zo jagen. Het is net als vissen, ze happen vanzelf.’

Hij had zo gelijk! Het heeft wel even geduurd, maar ik heb die kalmte ook gevonden. Een diep vertrouwen, wijsheid en overzicht. Zodat ik precies op het juiste moment in actie kan komen. Snel kan beslissen. Vanuit mijn gevoel. Vanuit mijn intuïtie. Dat geeft ongelooflijk veel rust.
Die rust heb je nodig als ondernemer. Want er is altijd hectiek. Dat gaat nooit stoppen. Facebook, Whatsapp, Instagram en mail komen als een wervelstorm jouw ruimte binnen terwijl je al zo aan het druk aan het jagen bent. Op klanten, geld, erkenning en succes. Maar, zo werken universele wetten nu eenmaal, als je jaagt, dan jaag je datgene waarop je jaagt, van je af. Zoals een veertje dat naar beneden dwarrelt. Als jij erop afstormt, dan zal het van je weg dwarrelen.

Maar als je je afzondert van die hectiek, de stilte te midden van de storm opzoekt, creëer je ruimte. Ruimte voor inspiratie en inzichten. Hier vind je de ingevingen en de goede ideeën. Hier is overzicht en vertrouwen. En hier kan dat dwarrelende veertje wél gewoon naar joe toe komen.

Begrijp me niet verkeerd, ik houd van de dynamiek, meetings, deadlines en ik kan er prima mee omgaan. Ik kan ontzettend snel beslissen, kansen pakken en investeren. Op het juiste moment het juiste doen. Omdat ik het vanuit die kalmte kan doen.

Deze razende rivier is een stil beekje geworden. En heel dynamisch stil beekje, dat wel. Iedereen die mij kent, kan dat beamen. Maar het is stil vanbinnen. En die winst en rijkdom creëren ? Dat gaat inderdaad een stuk makkelijker

Liefs, Debbie Bernasco
<3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top