Rijker Leven door te vertragen en te vertrouwen - Debbie Bernasco
Schermafbeelding 2020-05-23 om 16.25.12

Rijker Leven door te vertragen en te vertrouwen

Een Rijk leven is een fascinerend raadsel voor velen dat degenen die durven te vertragen, grote wijsheid en rijkdom belooft. Van origine ben ik een Haagse en in het westen moet alles snel, sneller, snelst en ik ging daarin mee, tot ik in Nijmegen ging wonen. Daar ligt het tempo van leven lager en ik merkte iets bijzonders op, waar mijn oosterse achtergrond me bij hielp (en nog steeds helpt). Hoewel mijn eerste leermeester, coach en mentor Wil van der Kroft het mij altijd al had onderwezen – vertraag en jaag niet op de dingen die je graag wilt hebben – viel het kwartje zo’n 8 jaar geleden pas echt.

Met het vertragen en aandachtig leven, ik noem dit ook wel slow living, ervoer ik een aantal bijzondere dingen. Mijn hart ging er meer van open, mijn lichaam, geest en business kwamen veel meer in balans en overvloed, geld en succes kwamen op een hele natuurlijke manier naar mij toe. Wanneer je in de vertraging gaat, ben je veel meer in vertrouwen.

Jagen
Maar wanneer je in de valkuil stapt waarin alles draait om sneller, beter en meer, krijg je juist mínder of in elk geval niet datgene wat je had verwacht of gewenst. Om een voorbeeld te noemen: mensen die kei- en keihard werken met de achterliggende gedachte dat ze dan rijk worden of dán pas iemand zijn, raken vaak uitgeput en behalen hun doelen niet. Ze willen méér, maar krijgen minder. Wie graag doelen wil bereiken, komt met haast en jachtigheid niet ver. Maar wissel je actie af met vertraagd leven, rust en vertrouwen en het verlangen naar minder in plaats van meer, dan is de uitkomst het tegenovergestelde. Vind je het niet mooi hoe dat werkt? Wij Indische mensen zeggen vaak: “Wees klaar om te ontvangen”. Maar iemand die in een continue ratrace is, zal nooit echt rijkdom kunnen begroeten.

Het eerste wat ik leerde bij Shin Do, was: met zachte kracht kom je het verst. Het zijn vaak de momenten waarop we loslaten, dat er ruimte komt om te ontvangen en de energie minder verkrampt is. Denk aan alle mooie inzichten die je hebt gekregen, inspiratie en creativiteit of een klant die toch opeens “Ja” zei, nadat je je gehechtheid aan de uitkomst had losgelaten.

Volle rijkdom
Een Rijk Leven vol liefde, geld, geluk, vertrouwen en innerlijke rijkdom gaat over onthaasten, onthechten, evenwicht, harmonie en met een open hart leven. Dan draait het om kwaliteit, diepgang en innerlijke vrijheid en ook om je negatieve waarde-oordeel over jezelf opzij zetten. Als je je realiseert dat je perfect imperfect bent, gewoon precies zoals je bent, zal je de geborgenheid in jezelf vinden. Dat is Liefde.
We hebben de up van actie in onze business en de slow down van vertraagd, verstild en aandachtig leven. Wie ontspannen is, straalt rust, wijsheid, liefde en vrede uit. En dat is de hoogste trilling van manifestatie. Er zijn periodes om je gedachten naar buiten te brengen, taken te vervullen en doelen na te streven. Er zijn ook periodes om onze aandacht naar binnen te richten en ons te ontspannen zodat we onze innerlijke kracht en diep vertrouwen kunnen opladen.

Wie leert zijn bewustzijn te bevrijden uit de hectische stroom die ons leven bepaalt, voelt zich niet alleen rijk, gelukkig en succesvol, maar ook gaat zijn hart open wat een bewust en rijk leven versterkt. Het is een rustgevende staat waarin geest, lichaam en business in volle rijkdom stromen. Een Rijk leven is de uitnodiging om de schoonheid te zien in je huidige leven, het te ontdoen van ego en een negatief oordeel naar jezelf, zodat je kunt zien wat er dan tevoorschijn komt: spirituele rijkdom, diep vertrouwen en sereniteit.

Westers en oosters
In de westerse wereld zijn we vaak gericht op (economische) welvaart en we zien lichaam en geest als van elkaar gescheiden. We willen met het verstand de dingen beredeneren en daarom lopen we enorm vast in ons leven en ons ondernemerschap.
In de oosterse denkwijze draait het meer om gevoel en geluk en de eenheid tussen lichaam en geest. Het is een veel oudere manier van denken, meer verbonden met de natuur en werkt door op veel diepere lagen van het bewust-zijn dan de westerse denkwijze. In het oosten wil men de dingen van binnenuit beleven. Daarom zie je vaak bij oosterse mensen dat zij vanuit diep vertrouwen leven, met innerlijke vrijheid in overvloed en rijkdom.

In mijn programma Voor een RIJK LEVEN, combineren we spiritueel rijkdomsbewustzijn, oosterse invloeden en innerlijke vrijheid (vrij zijn van belemmeringen, angsten en overtuigingen) met elkaar zodat je onbevangen kan ondernemen, leven en genieten mét een financiële buffer.

Ook ga ik meer bloggen over oosterse denkwijze, slow living, aandachtig leven en spiritueel rijkdomsbewustzijn, gecombineerd met business. Houd mijn website dus in de gaten!

Heb je vragen over mijn programma, mail dan naar renee Boogerd: renee@bernasco.nl

3 reacties op “Rijker Leven door te vertragen en te vertrouwen”

  1. Hallo Debbie en Renee,

    Erg leuk Debbie dat je meer gaat bloggen over oosterse denkwijze, slow living, aandachtig leven en spiritueel rijkdomsbewustzijn, gecombineerd met business.

    Ik ben zelf ook Indische dus ik kan me er erg in vinden. Als Spiritueel LifeCoach en startende ondernemer hoop ik door te vertragen en te vertrouwen mijn doel of purpose te kunnen bereiken.

    Fijn weekend en vriendelijke groet
    Magda Gort

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top