Twee videotips voor hoe je als een pro voor de camera staat

[Mocht de video onscherp zijn klik dan op het icoontje “HD” op de video] Het was alweer lang geleden dat ik zelf voor de camera stond, nou ja zat dan in dit geval. Nou ja, afgezien dan van mijn promovideo op de homepage. Raar, vooral omdat ik vroeger juíst vaak de camera pakte en videoboodschappen insprak. Net als nu weer dus, al wist ik tot twintig minuten geleden niet dat ik voor de camera ging zitten.

Terwijl ik op mijn werkkamer met het online programma bezig was dat ik binnenkort lanceer, zat ik ondertussen echter op Facebook videoboodschappen van een paar leuke dames te bekijken. Daarin viel mij iets op en ik dacht toen: kom, laat ik mijn camera, statief en dasspeldmicrofoon weer eens pakken en ook een videoboodschap maken.

Hoewel ik professionele video’s maak, heb ik deze keer verder echter niet aan de setting gedacht. Kon dat eigenlijk wel, dacht ik nog. Nee, vind zelf van niet, maar toch koos ik voor het moment en de authentieke, onvoorbereide video. Geen script dus, maar gewoon in één keer alles uit het hoofd op de video knallen. Hoe dan ook, in deze video geef ik twee tips voor hoe je als een pro voor de camera staat. Tips dus naar aanleiding van een aantal video’s die ik zag en waarin ik simpele verbeterpunten opmerkte. Ik heb het onder andere over het gebruik van een statief en hoe je een professioneel ogend filmpje maakt met de computer.

Succes!

2 reacties op “Twee videotips voor hoe je als een pro voor de camera staat”

 1. Hi Debbie,

  Ik wil mijn community heel graag ‘cadeautjes’ gaan geven met inspirerende en waardevolle tips. Dank dus voor jouw tips 🙂 Mijn vraag. m.b.t. kwaliteit gaat over de camera.. Statief is helder, maar wat voor een camera gebruik ik voor goede kwaliteit? Computer lijkt mij toch minder goede kwaliteit leveren..

  Ik kijk uit naar je reactie!

  Liefs Marlies

 2. Debbie Bernasco

  He Marlies,

  Ik denk dat je het beste gewoon een videocamera kunt nemen. Een sony cybershot bv. Lekker hanteerbaar en je kunt met deze camara weinig fout doen. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top