Rolex GM Master 2

Het verhaal achter mijn gloednieuwe Rolex GMT Master 2

Zoals mannen van auto’s houden – of nou ja, slechte vergelijking, want daar hou ik toevallig ook van 😉 – zo hou ik van mooie horloges. Mensen die mij kennen weten dat. Ik kan er uren naar kijken, oppoetsen en naar het geluid luisteren. Het heeft voor mij iets magisch, als puber al. Ik herinner me bijvoorbeeld nog goed dat het Purple Rain net uit was en ik Prince uit een naburig café hoorde schallen terwijl ik in Den Haag voor de etalage van Schaap en Citroen stond. Ik stond daar gebiologeerd voor die prachtige etalage en bewonderde al die fraaie klokjes en merken. Want vooral dat was het voor mij: het mooie en simpele design ervan, en tegelijk het verfijnde. Mijn hart bonkte daar in mijn keel en ik maakte ter plekke de afspraak met mezelf: ooit koop ik zelf een Cartier-horloge.

Sinds die dag droomde ik er elke dag van en zag ineens overal mensen met Cartier lopen, zoals dat zo vaak gaat. Inmiddels was ik een verwoed verzamelaar geworden van álles wat met Cartier te maken had. Advertenties, artikelen, interviews.. noem het allemaal maar op. De wens en mijn droom om er ooit eentje te bezitten was groot en dus stelde ik mij – toen al – de belangrijke vraag: hoe ga ik dit realiseren? Hoe lang ik er echter ook over nadacht, het antwoord bleef doodsimpel. Ik zou er gewoon keihard voor moeten werken om mijn droom te verwezenlijken.

Terwijl anderen uitgingen en feestvierden, ging ik daarom lange tijd oppassen bij een Amerikaanse familie, twee vaste dagen per week; één in het weekend en elke maandag na school. Ik had daar geluk mee, want het verdiende met zo’n 125 gulden per week voor een tiener meer dan uitstekend. Omdat dat echter nog niet genoeg was om mijn droom uit te laten komen, nam ik ernaast nog allerlei baantjes. Net zo lang tot ik op mijn 19e genoeg gespaard had om mijn doel daadwerkelijk te bereiken: de aankoop van mijn eerste Cartier Tank. Ik was daarna dagenlang zo trots als een pauw dat het me gelukt was én dat ik het mezelf gegund had. En toen ik mijn eerste bedrijven opzette, kocht ik zo nu en dan een Cartier.

Een goede 11 jaar later, na een vechtscheiding waarbij ik ondervond dat huwelijkse voorwaarden in Nederland niet bijzonder veel voorstellen, stond ik er echter heel anders voor. Lees: een schuld van 150.000 euro aan o.a. advocaatkosten en er was werkelijk niets meer over van alles wat ik aan eigen vermogen had opgebouwd. Ik weet nog dat ik na het zetten van de laatste handtekening, bij de notaris  mijn moeder in tranen opbelde en vol zelfmedelijden zei dat het allemaal niet eerlijk was. Twee dagen later belde ik haar echter opnieuw en zei vastberaden: “Ik kom terug, want als ik mijzelf íets gun, dan is het wel dat ik alles wat ik had weer eigenhandig opbouw. Op het zelfde niveau. En weet je wat ik doe als het dan eenmaal zover is? Dan koop ik een ROLEX GMT Master 2, mam. Alles is namelijk mogelijk en ik laat mij door niets of niemand limiteren.” En ik wist dat om dat te realiseren, ik niet in schaarste maar juist in overvloed moest denken. Het was vervolgens de kracht van de beslissing waardoor ik in actie kwam en tot het uiterste gefocust raakte op mijn doelen.

En nu 4 jaar later is het nu dan eindelijk zover: de Rolex GMT Master 2 is definitief in mijn bezit.  En ik ben weer op het zelfde niveau van ondernemerschap als toen. Het universum gaf me daar vier tekens voor, en er was geen ontkomen aan. Ik mocht – nee, móest – het resultaat vieren en mezelf belonen. Wat er gebeurde? Ik liep vorige week een boekhandel in en dacht een boek te pakken dat ik graag wilde lezen. Het bleek echter totaal niet het boek dat ik in gedachte voor me zag, maar een boek dat in zijn geheel over Rolex ging. Tien minuten later passeerde ik een etalage en daar stond opnieuw een Rolex-boek, maar nu weer een ander. Dat amuseerde mij toen nog, maar dat gevoel werd anders toen ik tien minuten later een kledingzaak binnenliep, een broek pakte en ook daar weer naast een voor mij nieuw boek over Rolex lag. Op dat punt dacht ik toch wel: wat wil dit precies zeggen?! Ik had daar geen antwoord op, tot Renee en ik op weg naar een restaurantje langs Schaap en Citroen liepen en ik daar in de etalage de ROLEX GMT Master 2 zag liggen.

Met een glimlach keek ik naar dat mooie horloge op exact de plek waar ik als puber-Debbie gebiologeerd keek naar dat ene prachtige Cartier-horloge. Doorlopen lukte niet omdat ik met glimlach op mijn gezicht maar naar die Rolex bleef kijken. Tot Renee zei: “Debbie, waarom koop je het niet gewoon? Ben je je afspraak met jezelf vergeten? Het universum in ieder geval klaarblijkelijk niet.” En ik wist: ze had gelijk. Want ook in liefde moet je stilstaan bij wat je hebt gerealiseerd. En zoals ik vaker zeg is liefde ook ontvangen. Zeker in overvloed, waarbij je het jezelf moet gunnen om te ontvangen.

Tja, wat ik denk ik wil zeggen: iedereen heeft zo zijn eigen dromen en idealen. Maar hoeveel tijd en ruimte gun jij jezelf? Laat jij je beperken door schaarste of hoe anderen tegen je aankijken? Ik weet namelijk ook heus wel dat sommige mensen het waanzin vinden dat ik zoveel geld uitgeef aan een horloge. Dat het te materialistisch is. En dat is oké, daar heb ik geen oordeel over. Ik weet namelijk dat geld en spullen een emotioneel geladen kwestie in onze maatschappij vormen. Veel ondernemers durven daardoor niet te ontvangen. Die vinden het zichzelf niet waard. Bij ILOVEYOURBRAND is dat echter anders. Dat is namelijk een mindstyle die alles te maken heeft met liefde. Liefde voor jezelf, voor je klanten en voor je bedrijf. En daar hoort ook geld verdienen bij. Hoeveel? Dat is aan jezelf, want je bepaalt zelf hoeveel je mag verdienen. Je mag zelf bepalen hoeveel rijkdom je wilt opbouwen.Dat is voor iedereen verschillend.

Voor mij is goed geld verdienen belangrijk. Niet alleen om meer horloges te kopen, maar ook omdat ik wil dat een deel van mijn omzet terugvloeit naar mijn community. Ik geef ze werk. En een groot verlangen is dat ik mensen kan helpen die het niet zo breed hebben, om te voorkomen dat ze in een isolement raken. Want hen helpen, geeft mij misschien nog wel de grootste voldoening. En daar ben ik super blij om!

LOVE, Debbie

3 reacties op “Het verhaal achter mijn gloednieuwe Rolex GMT Master 2”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top