Waarom je omzet kan stagneren

Afgelopen week organiseerde ik een business retraite voor zes ondernemers die hun business en lifestyle willen upgraden. We zaten in een supermooie villa, met ieder zijn of haar eigen kamer. Het werd een aaneenschakeling van dagen en avonden vol prachtige wijnen en heerlijke, eigengemaakte gerechten. Maar ook dagen waarin we keihard aan hun business werkten, zodat hun ondernemerschap ook daadwerkelijk naar the next level steeg.

We zouden met z’n allen voor de doorbraak gaan. En wat je zou denken is dat ik hen daar veel voor zou leren over het upgraden van business en wat daar voor nodig is. Dat klopt ook, maar wat nog veel belangrijker bleek, waren de lessen die zij ontvingen om in hun spirituele rijkdomsbewustzijn te stappen. Teveel ondernemers richten zich namelijk alleen op marketing en ondernemerschap, en ondernemen daardoor teveel vanuit wilskracht.

Toegegeven: die wilskracht is bewonderingswaardig. Bedoeld om je als ondernemer steeds weer op te peppen om elk jaar die eindstreep rond je omzet te halen. De focus op je omzet groeit daardoor, wat weer een pepmiddel wordt en zo herlaad je jezelf telkens weer op. Een vicieuze cirkel die je – vooral op de lange termijn – als ondernemer echter enorm vermoeit. Simpelweg omdat je onderneemt vanuit schaarste.

Als jij echter in je rijkdomsbewustzijn kunt stappen, dan is dat het instrument voor je groei en levensvreugde. Het zorgt dat jij je levenswerk en geld creëert. En dat je juist die groei het allerleukst gaat vinden en gaat waarderen. Rijkdomsbewustzijn leert je om te vertrouwen en te luisteren naar je innerlijke leiding. Het zorgt ervoor dat je in je kracht komt te staan en je zelfvertrouwen groeit.

Op de eerste dag knalden wij de champagne open en proostten we op een gezond, liefdevol en rijk leven. Eén van de deelnemers nam een eerste slok en zei direct: “Ik omarm vanaf nu rijkdom vanuit liefde. En ik schaam me hier niet meer voor om dit zo open en bloot te vertellen. Laten we hier met zijn allen een lans voor breken. Laten we in Nederland toch niet meer zo moeilijk doen over rijkdom. En hoe gaaf is het dat wij vrouwen het voorbeeld gaan stellen!”

Twee dagen later had ik tijdens de business retraite een onderonsje met een van de vrouwelijke deelnemers. Ze vertelde me dat ze het gevoel had dat haar omzet achter bleef en haar winst zakte. De les in deze video is één van de lessen uit het spiritueel rijkdomsbewustzijn. En neem je die les ter harte, dan ligt een ware doorbraak van jouw business zonder meer in het verschiet. Let maar op. Het is een bevrijding. En met deze energie gaat jouw marketing en ondernemerschap geheid werken.

Doe er je voordeel mee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top