ILOVEYOURBRAND-Basis-blogset-Debbie-Bernasco

Wat neem jij mee naar je bloginterview?

Ik ga het nog even benadrukken. Je wordt niet zomaar een blogger. Tenminste, niet als je dit ILYB-platform leest. Nee, want dan word je juist een LOVEBRAND. Je gaat je publiek inspireren, met mooie verhalen en waardevolle content die aansluit bij het probleem van je klant. Beetje zoals Oprah Winfrey of Jeff Walkers. Want net als zij wil jij een personality worden op je eigen platform. Een personality, waar jouw publiek en (potentiële) klanten van houden. Je wilt dan ook impact realiseren bij dat publiek. Omdat jij waardevoller bent dan de rest, van betekenis bent en dat graag wil je laten zien. Op deze manier ga jij je onderscheidend positioneren. Én dat is waar klanten voor gaan.

Om die invloed ook daadwerkelijk te krijgen en een publiek te creëren dat continu bij je platform terugkomt, dien je een plek te ontwikkelen waar men niet snel verveeld raakt. Iets wat je onder andere doet door diverse contentvormen te gebruiken; video’s, podcasts, blogs, fotoseries, etc. En te midden van al die content, als de jongleur die al die bijdrages bij elkaar en interessant houdt, ben jij degene die als hoofdredacteur met specifieke expertise de hoofdrol speelt.

Die ideale situatie zoals ik hem hierboven beschrijf is hetgeen ik jou vanuit mijn eigen ervaring ga leren op dit platform. Om een voorbeeld te geven: één van de dingen die ik deed om snel en effectief naamsbekendheid te genereren voor StorytellingMatters, is mensen van naam interviewen. Ik had een hele lijst aan interviews gepland staan. En ja, ik had diegenen ook een vragenlijst op kunnen sturen, maar omdat ik uit ervaring wist dat het meer loont wanneer je mensen in de ogen kijkt, reed ik heel het land door om de interviews te houden.

Natuurlijk kost zoiets energie. Maar wat je ervoor terugkrijgt is in mijn optiek onbetaalbaar. Zo vergroot het op de eerste plaats je netwerk en krijg je er bovendien onwijs veel energie van terug. Want een goed interview dat je uitwerkt in content die veelvuldig gedeeld wordt, geeft een kick die moeilijk te beschrijven is. Ik had dat al toen ik hoofdredacteur werd van GEORGE Magazine. Ik moest ineens allerlei BN’ers benaderen en tot mijn schrik zeiden ze allemaal ja (mensen vinden het altijd leuk om geïnterviewd te worden; iets wat ik toen nog niet wist). De energie die ik hiervan kreeg was immens en leerde mij hoe waardevol het is om mensen face-to-face te interviewen.

Gezien de insteek van dit blogje, namelijk lifestyle, laat ik graag kort even zien wat ik meeneem als ik iemand interview. Ik noem het voor het gemak mijn basisset en hoop dat het jou inspireert om jouw basisset vast te stellen; de gear waarmee jij als de hoofdredacteur van jouw platform op stap gaat. Die van mij ziet er als volgt uit:

Moleskine schrift

Een van mijn all time favorites. Hier staat mijn research in, evenals de vragen die ik als gevolg daarvan wil stellen[geen notebook, maar een schrift].

Kawecko sport (vul)pen

Doorgaans schrijf ik met Montblanc, maar dit is zo’n wendbaar pennetje. Echt een aanrader.

Cybershot Sony

Een ontzettend fijn cameraatje. Foto’s zijn namelijk belangrijk als je een eigen stijl wil creëren. En deze camera maakt simpelweg heel wat mooiere foto’s dan je iPhone, met name omdat je met deze cybershot gemakkelijk foto’s kunt maken met scherpte en diepte.

Rig microfoon

speciaal voor je iPhone, deze microfoon. Vooral handig als je audio wilt opnemen voor een podcast. Het zorgt voor waanzinnig goed geluid.

iPhone 6

Tja, ik moet natuurlijk altijd bereikbaar zijn. Dat sowieso. Maar ik gebruik mijn telefoon ook als ik iets wil opnemen. Bijvoorbeeld voor een bloginterview dat ik later uitwerk, in het geval ik geen podcast op locatie wil.

Setje ILOVEYOURBRAND kaarten

Ook deze gaan mee, als bedankje voor de medewerking.

O My Bag

Als personality van je platform moet je natuurlijk wel classy verschijnen.. 😉 En bovendien is dit een hele fijne tas om al je gear in te doen.

Zo, dus dit is mijn basisset. En nu ben ik natuurlijk heel nieuwsgierig naar die van jou. Net als wat jij vindt waar een basisset aan moet voldoen. Stuur mij daarom een originele foto + tekst naar debbie@ilyb.nl en maak kans op een set ILOVEYOURBRAND kaarten. Je foto plaats ik op Facebook met vermelding van je naam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top