Positieve-mindset

De weg naar succes start simpel: met het ombuigen van je gedachten

In mijn omgeving zie ik veel bezielde ondernemers. Fijn, want bezieling is de krachtigste brandstof voor ondernemerschap. Het maakt dat je vanuit je diepste verlangen werkt. Zie ik bezielde sprankeling in de ogen van een ondernemer, dan word ik daar oprecht blij van. Omdat als zulke ondernemers het over hun vak hebben, ze weten dat zij het échte verschil maken.
 
Toch zie ik helaas bij veel van deze ondernemers datzelfde vuur in de ogen helaas doven wanneer het écht aankomt op ondernemerschap. Dan maakt passie plaats voor paniek vanwege onzekerheid. Ze bevriezen door de druk van het moeten, sommigen zijn thuis kostwinnaar. Je kent het wel: vaste lasten van een huis, de sporten van de kinderen moeten betaald worden, de vakanties. Of de partner verdient goed, maar net niet genoeg om alles draaiende te houden en eigenlijk vind je van jezelf dat jij ook een bijdrage moet leveren. Pijnlijk, want ik weet dat daarmee het malen en piekeren start.
 
Het is de opeenstapeling van (financiële) verantwoordelijkheden en het gevoel van ‘dingen moeten’, die als ondernemer aan kunnen voelen als een kwelling. Verschrikkelijk, want dat kost je bergen energie en heeft een enorme impact op je gezin, relatie en vriendschappen. Soms zit je daardoor ontmoedigd op de bank, wensend dat het allemaal anders was en dat de negatieve gedachten ophielden.
 
Je kent het namelijk vast wel: dat de negativiteit in je denken steeds groter wordt en opblaast tot enorme proporties. Je ziet steeds meer belemmeringen en obstakels die je als ondernemer tegenhouden. En het lijkt wel alsof iedereen succes heeft, behalve jij. Een stomme en onnodige gedachte, vooral omdat je er zelf voor kiest om positief of negatief te denken.
 
Toeval of niet, de mensen die jij als succesvol beschouwt, hebben die positieve mindset vaak juist wél. Ze vinden zich waardevol, geloven in zichzelf en zijn vol overtuiging. Ze ondernemen vanuit vertrouwen, positieve energie en kalmte. En juist dat trekt klanten aan, net als dat angst voor schaarste zorgt. De weg naar succes start daarom simpel: met het ombuigen van je gedachten.
 
Neem van mij aan dat het omzetten van negatieve gedachten naar een positieve mindset voor iedereen mogelijk is. En dat is goed nieuws, want dat vormt al de helft van jouw succes als ondernemer. Het enige dat je daarnaast nodig hebt is waardevolle marketing. Laten we voor het gemak echter bij het begin beginnen: hoe creëer je een positieve mindset? Ik zal een voorbeeld geven.
 
Toen ik zelf vroeger straatvrees had bleef ik in negativiteit hangen. Continu was ik bang op straat een paniekaanval te krijgen. Tót ik een helder moment kreeg en dacht: ‘wat nou als ik mijn gedachten kan resetten? Wat als ik die negatieve gedachten die in mij gegroeid zijn net zo makkelijk aan de kant kan zetten als dat ze ooit ontstaan zijn?’
 
Het is met dit helder inzicht dat het mij uiteindelijk lukte om de regie op mijn denken terug te krijgen. Toegegeven, dat gebeurde niet in één dag, maar zorgde wel dat ik mezelf leerde mijn gedachten te resetten en de positieve mindset te ontwikkelen die van mij de ondernemer maakte die ik vandaag de dag ben en er voor zorgde dat ik een aantal succesvolle bedrijven kon opbouwen. Die transitie vergde 4 stappen:

1. Bewustwording van de negatieve gedachten of gedachten die je angstig maken.
2. Gedachtenanalyse: waarom maken de gedachten mij bang en waar komt die angst vandaan? Is het iets van vroeger?
3. Keer je vervolgens terug naar het nu en de huidige situatie, dan staan de gedachten verder van je af. Je kunt hem beschouwen en daardoor loslaten.
4. Nu kun je jouw gedachten resetten. Voor welke positieve gedachten ga je?

Het is deze krachtige denkwijze die ik mezelf aanleerde die ik graag met jou wil delen tijdens mijn eendaagse event ILOVEYOURBRAND Business Boost. In één dag tijd verander ik je gedachten op duurzame wijze, zodat jij blijvend over een positieve mindset beschikt én leer ik je alles over marketing die ervoor zorgt dat klanten jóu benaderen in plaats van andersom.

Wil je echt een succesvol bedrijf en liefdevol leven opbouwen, met je gezin, relatie en vrienden? Wil je definitief afrekenen met die negatieve gedachten die zoveel invloed hebben op jouw leven en maken dat je gebukt gaat onder alles wat je jezelf oplegt? Schrijf je dan in en laat je inspireren door sprekers als Mirjam van den Broek, Dionne Hendriks en energizer Sherrol Wijnaldum.

Reken af met de gedachten: ben ik wel goed genoeg 
Reken af met de gedachten: ik mag geen fouten maken
Reken af met de gedachten: ik ben bang om te falen
Reken af met de gedachten: Ik krijg geen klanten 
Reken af met de gedachten: wat als ik opeens veel succes krijg
Of andere belemmerende gedachten, zoals: “Wie zit er nu op mij te wachten? Of: “Het lijkt wel of iedereen succes heeft, behalve ik”


Gun jezelf deze kans! Je betaalt maar € 67,- excl. BTW. En dat is inclusief lunch.
 Profiteer snel van deze vroegboekkorting die vanaf nu nog maar 2 weken geldt. En VOL = VOL

Meld je hier aan! 

 Ken je mij niet en ben je nieuwsgierig naar mij? Hier kan je wat over mij lezen.

P.S. Dit event is tevens geschikt voor ondernemers die al een tijdje bezig zijn, want we kennen allemaal onze ups en downs.

Bekijk hier de testimonial van Dionne Hendriks die regelmatig mijn events bezoekt!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top